flag

Nahkatehtaantie 10, 37830 Akaa

Teatterimme

img

Viialan teatteri 

Viialan teatterin on ainutlaatuinen ja vireä harrastajateatteri, jota ylläpitää Viialan Työväennäyttämö ry. Teatterilla on tällä hetkellä n. 85-94 paikkainen nouseva katsomo. Teatterin valo- ja äänikalusto on uusittu yhteistyössä Nuorisoteatterikeskuksen kanssa, mikä mahdollistaa monipuolisten ääni- ja valomaailmojen luomisen. 

 Tila on myös muunneltavissa tarpeen mukaan mm. juhlahuoneistoksi, johon käyttöön sitä yksityistilaisuuksiin vuokraammekin. Tilassa on talkootyöllä remontoitu keittiötila, teatterisali, narikka sekä varasto/lämpiötila. Tästä kaikesta näyttämöläiset ovat hyvin ylpeitä ja toivovat, että jokainen akaalainen tulee jossain vaiheessa tutuksi Viialan teatterin inspiroivan miljöön kanssa.

Teatteri tavoitteet ja visiot

TOIMINTA-AJATUS:
Tuotamme korkeatasoista teatteria. Teatterin toiminta-ajatuksena on lisätä yleisömme ja harrastajiemme hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja identiteettiä sekä vahvistaa Akaan kaupungin veto- ja lumovoimaa. 

 VISIO:
Viialan teatteri on laadukkaita kulttuuripalveluita ja kaupunkilaisten hyvinvointia edistävä taidelaitos. Olemme vahva paikallinen toimija, joka kehittää aktiivisesti yhteistyömalleja paikallisella tasolla. Tarkoituksemme on tehdä rohkeaa teatteritaidetta, tarjota elämyksiä ihmisten arjessa sekä edistää teatteritaiteen saavutettavuutta. Visiomme on olla osa paikallista identiteettiä, mutta olla tunnettu myös Akaan ulkopuolella.

 STRATEGIA:
Strategiamme pohjaa aktiiviseen toiminnan sekä tekijöidemme kehittämiseen. Uudistamme teatterikenttää sekä monipuolistamme Akaan talousalueen kulttuuritarjontaa. Strateginen tavoitteemme on korkea laatu kaikissa toiminnoissamme, sillä tuotamme monipuolista, korkeatasoista ja mielenkiintoista ohjelmistoa. 

Lue kokonaisuudessaan 

Teatterilla pitkät perinteet

Viialan Työväennäyttämöllä on pitkät perinteet, jo viime vuosisadan alkupuolelta nykypäivään. Toiminnan tarkoitus on tuottaa teatterinautintoja useita kertoja vuodessa kaiken kansan nähtäville sekä luoda taloudelliset edellykset toiminnan ja tilojen ylläpidolle.

 Teatteritoiminnan ohella olemme pystyneet järjestämään mm. koulutustoimintaa ja siten olemme kehittäneet harrastajien taitoja ja motivaatiota teatterin tekemiseen.

Lue lisää historiasta