flag

Nahkatehtaantie 10, 37830 Akaa

Esitys
ESITYSKALENTERI

Katso näytelmän esityspäivät kalenterista

Siirry kalenteriin
LIPPUKAUPPA

Liput ovat mynnissä. Varaat/ostat liput kätevästi lippukaupasta!

Siirry lippukauppaan
VÄLIAIKATARJOILU

Tutustu Viialan teatterin väliaikatarjoiluun ennakkoon.

Lue lisää
RYHMÄT

Katso ryhmähinnat sekä ryhmien oheispalvelut teatterilla.

Siirry ryhmäsivulle
Näytelmä
img
img

Katariina Leino: EDITH! (esitys poistunut ohjelmistosta)

Ranska. Pariisi. Säkenöivä musiikki. Herkistävä haitari, huumaava tunnelma ja maailman tunnetuimpiin, rakastetuimpiin ja arvostetuimpiin laulajatähtiin kuuluva, äänellään hurmannut Edith Piaf on Viialan teatterin vuoden 2023 ehdoton elämys. 

 1915 syntynyt Edith Gassion raivasi tiensä kadulta konserttisaleihin, yksinäisyydestä hurjiin rakkaustarinoihin ja esiintymispalosta kohti traagista kohtaloaan. ”Ei sinun tarvitse jäädä katuojaan vain sen takia, että satuit syntymään sinne”, sanoo Edithin ystävä. Yökerhon omistaja Louis Leplee löytää Piafin kadulta laulamasta, ja loppu onkin historiaa… 

 Piafin roihuava elämä upeine lauluineen tekee tästä musiikkinäytelmästä sydäntä koskettavan, kyyneliä synnyttävän ja maailmaa syleilevän tarinan. Suurista rakkauksista syntyy suuria lauluja. Edith Piaf menehtyi vain 47-vuotiaana. Hänen epätavallinen lahjakkuutensa peilasi hänen epätavallista elämäänsä. Hän teki lauluistaan elämää suurempia. Pikkuvarpunen josta tuli koko ranskalaisen kulttuurin ikoni. Esityksessä kuullaan lukuisia Piafin ikivihreitä menestyskappaleita kuten Hymni rakkaudelle, En kadu mitään, Milord, Karuselli, La vie en Rose…  

 Piafin kuolemasta tulee 2023 kuluneeksi 60 vuotta.

Edith Piafin roolissa nähdään upea Anniina Tapioharju. 

 • Esityksen kesto n. 2:30 (sis. väliaika).
 • Esitys on suunnattu aikuisille, emme suosittele perheen pienimmille.
 • Ei voimakkaita ääni- tai valotehosteita
 • Musiikkinäytelmä

Tekijät

Näyttämöllä nähdään huikea joukko Viialan teatterin näyttelijötä.

img

Anniina Tapioharju

Edith Piaf

img

Manta Nieminen

Momone, Edithin sisko

img

Lasse Saari

Louis Cassion, Edithin isä ja Louis Leplee

img

Anita Ruuskanen

Madam Marie, Lulu ja ensemble

img

Teemu Polakovski

Raymond Asso, Marcel Cerdan ja ensemble

img

Mirza Koppanen

Kengänkiillottaja, lehtipoika ja ensemble

img

Aliisa Niemonen

Kengänkiillottaja, lehtityttö ja ensemble

img

Sanni Polakovski

ensemble

img

Anne Myllymäki

Rouva Vallee, sairaanhoitaja, ensemble

img

Mariia Herckman

Pikku-Luis, Jacques Pills, Yves Montand ja ensemble

img

Joel Valkeasalo

Paul Meurissse, Charles Aznavour, Theo Sarapo, ensemble

Info

Näytelmästä

Laulaja Édith Piaf syntyi 19. joulukuuta 1915. Laulaja tuotti uransa aikana satoja kappaleita, mutta ei koskaan julkaissut kokonaista albumia. La vie en rose ja Non, je ne regrette rien -kappaleistaan tunnettu laulajatar nousi maailmanmaineeseen vasta kuolemansa jälkeen. 

 Piafin elämä päättyi vuonna 1963, naisen ollessa vasta 47-vuotias. Raadollisen laulajattaren elämästä on kerrottu monia versioita, mutta asioiden todellinen laita jäänee ikuiseksi arvoitukseksi. Piafin kerrotaan lapsuudessaan olleen sokea ja kalju ja Piafin elämä oli täynnä raskaita ja traagisia käänteitä. 

 Nuoruudessaan Piaf esiintyi katulaulajana. Vuonna 1935 hän siirtyi laulamaan yökerhoihin, mistä ura eteni musikaalilavoille ja yhteistyöhön näyttelijöiden ja runoilijoiden kanssa. Hän teki yhteistyötä ystävänsä Jean Cocteaun kanssa läpi elämänsä. Cocteau jopa kuoli samana päivänä kuin Piaf. 

 Maksasyöpä vei Piafin hautaan alle 50-vuotiaana. Piaf menehtyi Ranskan Rivieralla 10. lokakuuta 1963, mutta kuolema virallistettiin vasta 11. lokakuuta, kun ruumis oli toimitettu Pariisiin. Nainen käytti elämänsä aikana runsaasti alkoholia sekä morfiinia. Hän jäi niihin riippuvaiseksi käytettyään niitä auto-onnettomuuden aiheuttamiin kipuihin 1950-luvun alkupuolella.

Hyvä tietää

 • Liput

  Peruslippu: 25,00

  Eläkelläiset, opiskelijat, alle 18 v: 22,00

  Lastenlippu (alle 10 v): 16,00

  Teatteriringin jäsenlippu: 16,00

 • Tekijät

  Ohjaus: Arto Mantela

  Puvustus: Anne Myllymäki ja työryhmä

  Lavastus: työryhmä

  Valot ja äänet: Arto Mantela ja tekninen työryhmä

Katsojapalautteet esityksestä

Otamme mielellämme vastaan palautetta esityksestämme. Palautetta voit antaa tässä linkissä.

31.3.2023

Kiitos! Perjantai-iltaan taikaa tarjosi Edith! ja Viialan teatteri. Parin tunnin aikana pääsin matkaamaan Edithin mukana Pariisin katujen kautta maailmanmaineeseen. Koskettava tarina, taitavasti esitettynä, suosittelen!❤️
Katsoja

31.3.2023

❤ Edith! ❤💯🎤🎶 Aivan mahtava ensi-ilta Viialan teatterissa. Täydellistä musiikkiteatteria 💎🎙🌹🎶 tämäkin, Viialan teatterissa jo vuodesta 1908! Upea teatterielämys Edith Piafin elämästä. Pääroolia esittävä Anniina Tapioharju teki hienon roolityön eläytyen täysillä hahmoonsa 🎉. Suosittelen lämpimästi!
Katsoja

31.3.2023

Vahva suositus Viialan teatterin uutuudelle! Anniina Tapioharju luo koskettavan tulkinnan Edithista, tämän elämästä iloineen ja suruineen. Minä viihdyin!
Katsoja

31.3.2023

Ehdottomasti näkemisen arvoinen esitys. Näyttämölle oli saatu ihanan ranskalainen tunnelma, "ranskalaiset" näyttelijät ja niin upeasti laulava Anniina Tapioharju, aivan kuin Edith Piaf 🎼👏 Kiitos taas Viialan teatteri 💕
Katsoja

31.3.2023

Parasta mitä Viialan teatterissa olen nähnyt. Edith näytelmä saa meidän porukalta täyden kympin. Loistava ohjaus, upea Edith Piaf, mahtava lavastus, paras puvustus jonka olen nähnyt. Ranskalainen tunnelma hyökyi katsomoon. Kaikki näyttelijät todella hyviä! Aivan huikeaa laulamista, Edithin näyttelijä todellinen musiikin ammattilainen. Tämän esityksen pitää jokaisen nähdä! Tämä jos mikä tuo Akaaseen nostetta ja väkeä! Suuri kiitos!
Katsoja

2.4.2023

Kiitokset eiliselle sunnuntai-illalle koko teatterille. - Itse Piafin kehityskaari oli uskottava lauluissa, jopa ulkonäössä ja kaikkine tunnetiloineen, myös eleet ja ilmeet - herkisti.
Katsoja

2.4.2023

Kävin katsomassa Edith! musiikkinäytelmän su 2.4. Anniina Tapioharju loisti pääroolissa. Hänen lauluäänensä ja näyttelijäntaitonsa saivat tarinan elämään. Kiitokset suuresta elämyksestä! Suosittelen lämpimästi kaikille tätä näytelmää. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, kun Viialassa on tarjolla tämmöinen esitys.
Katsoja

6.4.2023

Istuimme katsomossa kiirastorstai-iltana (6.4.) ja elin ja hengitin Piafin elämää. Koko ensemblelle täydet tähdet ⭐⭐⭐⭐⭐ laulut, koreografiat, näyttelijäsuoritukset, puvustus, lavastus ja ennen kaikkea "Edith Piaf itse" = BRAVO!!! Ja kiitos!❤
Katsoja

16.4.2023

Kiitos upeasta esityksestä 16.4.! Loistava laulaja Anniina on myös hienosti eläytyvä näyttelijä! Hienoa oli myös se, että kaikki muutkin näyttelijät olivat täysillä mukana laulamassa ja tanssimassa! Parasta, mitä minä olen nähnyt Viialan teatterissa! 👍🥰
Katsoja

16.4.2023

Kiitokset viihdyttävästä,koskettavasta Edith esityksestä su 16.4 klo18. Hyvää kevättä koko työryhmälle,hienon työn olette tehneet!
Katsoja

16.4.2023

Kannattaa mennä katsomaan! Kävin ja nautin todella, kiitos ❤️🌷🎶❤️🌷🎶
Katsoja

22.4.2023

Soli jukolaare nääs hiano! Meinaan se Edith nyt pyhäehtoona 23 päivä. Ei mennyt pääsylippuraha hukkaan. Taisi olla jo viides näytelmä viialan teatterissa jonka näin, eikä viialan teatteri petä koskaan, kyllä taaskin oli Piaffia koko rahan edestä.
Katsoja

22.4.2023

On se yhtä juhlaa kuunnella ja seurata Anniinaa ja kaikkia muitakin. Kannattaa nähdä ja kokea.
Katsoja

22.4.2023

Kävin eilen illaiia katsomassa ja kuuntelemassa Anniiinan upeata laulamista. Kyllä kannattaa käydä Viialan teatterissa..
Katsoja

12.5.2023

Aivan ihana esitys tänään, olisin ostanut heti uudet liput mutta olikin kevään viimeinen, täytyy odottaa syksyä.
Katsoja